1. Haberler
  2. Yaşam - Seyahat
  3. Sokak hayvanı sahiplenmek zorlaştırıldı: Apartmandan izin alınacak

Sokak hayvanı sahiplenmek zorlaştırıldı: Apartmandan izin alınacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Artık hayvan sahiplenmek isteyenlerin apartman ya da site yönetiminden köpek bulundurabileceğine dair belge alarak yerel yönetimlere bildirmesi gerekecek.

Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki değişiklikler Resmi Gazete‘de yayınlandı.

13 Aralık’ta yürürlüğe giren yeni yönetmelikte sahipsiz köpeklerin toplanması, hayvan bakımevlerine getirildiklerinde işleyecek süreçler, hayvanların bakımevi/doğal yaşam alanlarında tutulmaları ve sahiplendirilmeleri konuları detaylandırıldı.

Sokak hayvanlarını sahiplenmek zorlaştıran değişiklikler şöyle:

* Sahiplenilebilecek hayvan tanımı yapılacak. Toplanan hayvanlardan hangilerinin rehabilite edilerek sahiplendirilmek üzere hayvan bakımevi/doğal yaşam alanlarına bırakılacağı belirlenecek.

* Sahipsiz hayvan popülasyonunun sorun yarattığına dair kararı alacak yetkili merci olarak belediye meclisleri görevlendirildi.

* Herhangi bir nedenle sahiplendiği hayvana bakamayacak olanlar, hayvanları sokağa bırakmak yerine bakım şartları yasa ve yönetmeliklerle belirlenmiş barınaklara bırakacak.

* İl hayvanları koruma kurullarının belirleyeceği sayıda hayvan sahiplenilebilecek ve hayvanını terk eden veya kaybeden kişiler, üç yıl süreyle yeni hayvan sahiplenemeyecekler.

Hayvan sahiplenmek isteyenler apartman veya site yönetiminden izin alacak

* Sahipleri, ev hayvanını, halka açık yerlerde ağızlık ve tasma ile kontrol altında dolaştırmak, hayvanın pasaportunu yanında bulunduracak.

* Barınaktan köpek sahiplenmek isteyenler apartman ya da site yönetiminden köpek bulundurabileceğine dair belge alacak ve yerel yönetimlere bildirmesi gerekecek.

Sahipsiz hayvanlar toplanırken tüfek kullanılabilecek

* Sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların yerel yönetimlerce toplatılması ve hayvan toplama ekiplerinin veteriner hekimlerce eğitime tabi tutulacak.

Reklam Alanı

* Yerel yönetimler, gönüllü kuruluşlarla işbirliği yaparak sahipsiz hayvanları toplayabilecek.

* Sahipsiz hayvanlara yönelik yakalama işlemleri kafes, ağ veya yakalama sopasıyla yapılabilecek.

* Hayvanlar uyuşturucu tüfek veya üfleme aparatı uygulamalarıyla da veteriner hekim koordinasyonu altında yakalanabilecek.

* Toplama ve hayvan bakımevlerine nakil esnasında alınan gerekli önlemlere rağmen ölen sahipsiz hayvanlar yerel yönetimce belirlenmiş yerde açılmış derin çukurlara kireçle gömülecek.

Cenin oluşumu tamamlanmamış gebelikler sonlandırılacak

* Ön sağlık muayenesinde gebelikleri tespit edilen hayvanlar kısırlaştırılmadan kaydedilecek.

* Ayrı bölümlere alınan hayvanların cenin oluşumunu tamamlamamış şekildeki gebelikleri sonlandırılacak.

Gerekli görüldüğünde ateşli silahla ötanazi yapılabilecek

Önceki yönetmelikte mevcut olan veteriner hekimlere gerekli gördüğünde ateşli silahlarla ötanazi yapabilme yetkisi de korundu.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Taksim ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!