Ayhan Bora Kaplan’ı gözaltına alan polislere ‘Cevheri Güven’ sızıntısı soruşturması

IMG_4252

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin davanın gizli tanığı olan M7 koduyla bilenen Serdar Sertçelik’in firarı ile ilgili olarak, eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner, şube müdür yardımcısı Şevket Demircan açığa alındıktan sonra tutuklandı ve haklarında dava açıldı.

Suç örgütü lideri suçlamasıyla cezaevinde olan Ayhan Bora Kaplan, 7 Eylül 2023’te Ankara Esenboğa Havalimanı’nda yurt dışına kaçmak üzereyken gözaltına alındı.

Hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “kasten yaralama” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından yakalama kararı bulunan Kaplan 12 Eylül’de çıkarıldığı Ankara Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturmayı tamamladı. 28’i tutuklu 61 şüpheli hakkında düzenlenen iddianame mahkemeye gönderildi. İddianame 17 Ocak’ta Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianameden bir gün önce Cevheri Güven tutuklaması

Gazete Pencere’nin haberine göre; İddianamenin kabul edilmesinden bir gün önce, 16 Ocak’ta ise FETÖ firarisi Cevheri Güven’in sosyal medyada yayımladığı resmi evrakları sızdırdığı belirlenen polis memuru tutuklandı.

FETÖ’den firari Cevheri Güven’e bilgi sızdırdığı öğrenilen Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memurunun Serkan Dinçer olduğu açıklandı.

Polis memuru Dinçer çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanırken şüphelinin emniyet içerisinde bağlantılı olduğu polislerin tespitine yönelik araştırmaların sürdüğü belirtildi. Dinçer’e evrakları hangi polis müdürü ya da müdürlerinin temin ettiği ise merak konusu!

3’ü de serbest

Polis müdürleri Çelik, Öner ve Demircan ise savcılıkta serbest bırakıldı. Gizli tanığın firarı ile soruşturmasında açığa alınan polis müdürleri Çelik, Öner ve Demircan geçen hafta İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın imzasıyla göreve dönmüştü. Ayhan Bora Kaplan’ın sağ kolundan itiraflar

Ayhan Bora Kaplan’ın “sağ kolu” olduğu belirtilen Serdar Sertçelik’in “gizli tanık” olduğu ortaya çıktı. Sertçelik gizli tanık olarak verdiği ifadesinde “Kaplan Çetesi” diye anılan örgütün suç eylemlerini tek tek anlatmıştı ve bu iddialar da dosyaya yansımıştı.

Sertçelik’ten ‘zorla ifade verdirdiler’ açıklaması

Davada “M7” kod adı ile gizli tanık yapılan Serdar Sertçelik’in ev hapsindeyken yurt dışına kaçması ve dosyaya gizli tanık yapılma süreci tartışma yarattı.

Serdar Sertçelik, Ankara Emniyeti’nde görevli polislerin baskısıyla ‘gizli tanık’ olduğunu ve ifadesinin içeriği konusunda baskı ve yönlendirmeye maruz kaldığını öne sürdü.

Serdar Sertçelik’in Ankara İl Emniyet Müdürlüğü hakkındaki iddiaları üzerine 6 Mayıs’ta soruşturma başlatıldı.

Ayhan Bora Kaplan’ın “sağ kolu” denilen Serdar Sertçelik, yurt dışına çıktıktan sonra polisin kendisine ulaşarak, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, “Mücahit Arslan” adıyla bilinen AK Parti Milletvekili Ali İhsan Arslan ve Cumhurbaşkanı Özel Kalemi Hasan Doğan aleyhine ifade vermesinin istendiği iddiasında bulundu.

Exit mobile version